KRIMIONLINE, KRIMI ZPRÁVY, KRIMI VIDEA, KRIMI PLUS

KRIMIONLINE.cz

KRIMI ZPRÁVY ONLINE

krimi zprávy

ČLÁNKY

Soud potvrdil muži za znásilnění dvou dětí při sáňkování deset let

Za znásilnění dvou malých dětí si čtyřiatřicetiletý Štefan Chudý definitivně odpyká ve vězení deset let. Rozhodl o tom v pondělí olomoucký vrchní soud. Potvrdil tak rozsudek ostravského krajského soudu, proti kterému se muž odvolal. Podle verdiktu chlapce a dívku ve věku osm a deset let v lednu před dvěma lety v Orlové na Karvinsku na odlehlém místě donutil s loveckým nožem v ruce k orálnímu sexu a k jiným praktikám.


"Krajský soud spolehlivě a precizně vyhodnotil veškeré důkazy, vina obžalovaného byla spolehlivě prokázána. Desetiletý trest v sazbě pěti až 12 let je podle nás přiměřený, neměli jsme důvod zasahovat do rozsudku," řekl mluvčí olomouckého vrchního soudu Petr Angyalossy.

Muž se v pondělí u odvolacího soudu dožadoval zastavení trestního stíhání. Tvrdil, že se ničeho nedopustil a jeho vina podle něj nebyla prokázána. Poukazoval přitom na to, že v případě stop DNA byla konstatována pouze skupinová shoda a pachové stopy mohly být přeneseny. Zdůrazňoval také to, že se popis pachatele neshoduje s jeho vzhledem. Na místě činu se prý vůbec nenacházel, což prý vyplývá z pohybu jeho mobilního telefonu.

Senát jeho námitky vyvrátil. "Pokud se snažil zpochybnit stěžejní důkazy, je třeba hodnotit důkazy v celém komplexu. Obžalovaný měl vztah k místu, pachová stopa byla jeho, u DNA byla skupinová shoda a v minulosti se zodpovídal ze sexuálně motivované trestné činnosti," řekl mluvčí soudu.

Děti napadl v lednu 2010

Muž napadl děti v lednu 2010 ve chvíli, kdy v Orlové sáňkovaly. Chudý k nim přišel, přiložil jim nůž ke krku a přikázal jim, aby si lehly na zem. Pak je osahával, obě donutil k orálnímu sexu a dalším praktikám. Navíc jim vyhrožoval, že pokud něco řeknou, ublíží nejen jim, ale i jejich rodinám.

O zločinu se policisté dozvěděli ve stejný den od rodičů jednoho dítěte. Kriminalisté prověřili alibi desítek mužů z okolí či chovanců výchovných ústavů. Celkem prověřili stovky lidí. V síti uvízl tehdy dvaatřicetiletý muž, kterého nakonec v srpnu i obvinili. Soudy se případem Chudého zabývaly půldruhého roku. Desetiletý trest muži uložil krajský soud již loni v červenci, vrchní soud rozsudek loni zrušil a nařídil doplnění důkazů.

Případem se dříve na krajském soudu zabýval soudce Miloslav Studnička. Po jeho smrti jej dostal na stůl jiný soudce, letos v srpnu nakonec rozhodl stejně jako jeho předchůdce. Chudý byl již v minulosti za trestnou činnost násilného a mravnostního charakteru vyšetřován a odsouzen. Trest si odpyká v nejpřísnějším typu vězení se zvýšenou ostrahou.


(Zdroj: Krimi Zprávy Orlová)


krimi pátrání

PÁTRÁNÍ PO OSOBÁCH


ČORBA LADISLAV
* 18.3.1963 hledaný

DUCHOŇ KAREL
* 19.1.1990 hledaný

FILIP MIROSLAV
* 28.12.1955 pohřešovaný

ILIEVA MARIA METODIEVA
* 16.11.2007 hledaná

JANDOVÁ KATEŘINA
* 23.8.1991 hledaná

KMOCH PAVEL
* 8.6.1971 hledaný

LOKAJÍČEK LADISLAV
* 20.3.1999 hledaný

POPOVICI MARK
* 5.11.2018 pohřešovaný

RAETHER MICHAL
* 17.10.1986 pohřešovaný

RAKAŠ PATRIK
* 13.1.1993 hledaný

ŠIMKOVÁ KLÁRA
* 30.11.2006 hledaná

(Zdroj: Policie ČR www.policie.cz)

krimi zprávy

KRIMIONLINE.cz

Praha Brno Ostrava Plzeň Liberec Olomouc Ústí nad Labem České Budějovice Hradec Králové Pardubice Havířov Zlín Kladno Most Karviná Opava Frýdek-Místek Karlovy Vary Teplice Děčín Jihlava Chomutov Jablonec nad Nisou Přerov Prostějov Mladá Boleslav Česká Lípa Třebíč Třinec Tábor Znojmo Příbram Cheb Orlová Kolín Trutnov Písek Kroměříž Šumperk Vsetín Valašské Meziříčí Litvínov Uherské Hradiště Hodonín Český Těšín Břeclav Krnov Litoměřice Sokolov Nový Jičín